Żyto

Spożywamy je na co dzień w postaci ciemnego oraz jasnego pieczywa. Jest zbożem potrzebnym w codziennym jadłospisie. Żyto jest jedynym ziarnem, które zawiera fluor. Jeżeli panie chcą rzucić wagę to koniecznie muszą dołączyć, to ziarno do swego menu. Z żyta także można przyrządzać pyszną i zdrową surówkę piękności. Pomocne jest także jeśli boli nas głowa, należy zrobić z niego wywar. Natomiast mężczyznom dodaje ono sił, dodaje odporności oraz wspomaga proces budowy tkanki mięśniowej. Związki występujące w życie wzmacniają i uelastyczniają naczynia, usuwają z systemu krwionośnego złogi tłuszczów. Żyto nadaje się także do leczenia żylaków oraz zaburzeń widzenia . Jest też ważnym pokarmem w profilaktyce udarów i wylewów. Posiad zdolności lecznicze.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *